MadFab Interiör

Vår vrå, inredning, livet & härligheten!

Köksinspiration och brist på att kunna teckna

Kategori: Arkitektskolen for indretningsdesign

Ofta när det är inlämning i skolan eller vi ska göra något hemma, är det en bild som är grunden till hela idén. När vi gjorde vårt kök var dessa två bilderna mina ledstjärnor. Visst är dem fantastiskt fina? 
Källa: okänd
 
Super snyggt med olikfärgade köksstolar! 
 
Detta är en bild ifrån Kvänum Kök. Köket heter Banér. 
 
Det var denna bilden som inspirerade till skillnaden i djup mellan luckorna och belysningen. 
 
Till något helt annat, jag kan inte rita för hand! Blir helt galen av att titta runt på allas fina illustrationer, ritningar och kundpresentationer, gjorde för hand. Var inne på en blogg House nr 11, http://housenumber11.blogspot.no/, så fina teckningar! 
Har nu suttit en timme och försökt illustrera vad jag har i mitt huvud och får inte ut det på papper, och jag kan säga detta är inte den första timmen. 
 
Längtar efter tiden då vi ska arbeta i AutoCad, tror det blir min biff! Nu ska jag kämpa vidare med att teckna för hand! Modul 3 och 4 bara ska vara färdigt innan jag börjar jobba igen. Stentufft!
 
//Trevlig kväll
 
 
 
 
 
 

Helt slut! Det är tufft med semester..

Kategori: Barnrum

Jag och Madicken har idag gjort IKEA, vi var inte ensamma! Precis som när hennes storebror skulle börja skolan är det ju faktiskt viktigt med ett skrivbord. Det blev ett skrivbord med rosa ben, en rosa stol, en rosa hylla och rosa skrivbordsaccessoarer till. Ansträngde mig förgäves att försöka peta in någon annan färg, men inte! 
 
Och med nya möbler måste det ju möbleras om, städas, och inte minst kastas saker. Efter sortering och åter sortering fick jag faktiskt kasta en del av allt "kladd och klydd" som hon älskar att samla på sig! Madickens rum är inte stort och ganska svårmöblerat, men efter hårda förhandlingar och hårt slit blev i alla fall hon väldigt nöjd med resultatet. 
 
I fjol när Madicken fyllde fem år önskade hon sig en sänghimmel, vilket man ju måste tillgodose...Jag hittade bara fula sådana så jag bestämde mig för att sy en själv. Jag är supernöjd, men tyvärr är den både på tok för stor och hon tycker inte om att ha den ovanför sängen. Den får dock inte avlägsnas ifrån rummet, så nu äter vårt jättetält upp hela hennes rum, eller kanske inte? Har inte riktigt bestämt mig gällande det där lektältet, är ju förbenat nöjd med det. 
 
Imorgon kommer bilder av nattens arbete på Madickens rum!
 
En reflektion ifrån IKEA: I många år har jag tyckt att IKEA går att känna igen, förstår ni vad jag menar? Ganska vardagligt, men praktiskt och jag handlar alltid alldeles för mycket på IKEA. Men idag var känslan en helt annan. Fantastika miljöer, lite olika stilar, inte "bara" IKEA. I alla fall inte det traditionella IKEA jag känner. Tog foto på en av miljöerna som jag tycker väldigt mycket om, vill ha!
 
 
Härlig skandinavisk blandning av svart och furu!
 
 
Och detta var bara en bråkdel, IKEA är modernare och mer varierat än tidigare, tycker jag, vad tycker du? Varit där nyligen?
Stor eloge till inredarna på IKEA i Helsingborg, magnifikt arbete, den nya köksavdelningen gör att man vill ha. 
 
Oj, idag blev det en hel dagbok och jag hann ändå inte beklaga mig över köerna på Max och deras helt urusla beställningssystem. Tom restaurang, men fullsatt kö, konstig affärsidé!
 
/Sov gott

Första dagen på länge med regn!

Kategori: Familjen

Regn, nästan lite skönt. Vilken värme det varit, inte har det blivit så mycket aktivitet här inte.
 
Vår älskling har hunnit fylla sju år, och oj vad han blev uppvaktad! Här sitter han, tuff som aldrig förr, nya hörlurar, egen dator och spelar favoritspelet Moviestarplanet. Skypar med sina kompisar, vill egentligen undvika att skriva om tid, men gud vad den går fort. Snart har väl ungarna hår i öronen!
 
 
Vår andra härlighet, Madicken! Hon lever livets glada dagar utan sorger och bekymmer. Helt vild och vacker!
 
 
Lite hemma pyssel har det ändå hunnits med, carporten har blivit vit, en ny rabatt har skapats och givetvis har uterummet fått lite nytt piff. Bästa rummet i vårt något tråkiga 70-tals hus! 
 
 
På tal om 70-tals hus, dem är så tråkiga! Ändå bor en stor del av oss i dem...men hur många inredningsreportage skrivs om vanliga kvartershus a ´la 70-tal? Inte många.
 
 
Vi har faktiskt ändrat vår fasad ut mot gatan på ett enligt mig väldigt trevligt sätt, detta ska jag återkomma till.
Tråkiga 70-tals hus och hur vi kan göra dem roligare! Återkommer med bilder av vår fasad.
 
 
Gillar min nyinköpta plåttavla "Never underestimate the power of an extreme pissed of women"!
Ha ha, kanske alltid någon man kan skrämma. 
Lite tragiskt att vår katts korg fortfarande står kvar, han försvann vid denna tiden i fjol. Väntar vi fortfarande på att han ska komma tillbaka? Eller är det jag som tycker den är fin...
 
 
 
Lite ifrån livet & härligheten! Nu ska jag och i alla fall det ena barnet till IKEA för att införskaffa nya tvättkorgar och kanske lite piff till tvättstugan. 
 
Lev väl och om du varit här, skriv en rad! 
 
 
 

Konceptplansch - Lantligt vardagsrum!

Kategori: Arkitektskolen for indretningsdesign

Fransk lantlig stil, ja det fick bli en lite modifierad fransk lantlig stil. Lyckligtvis gick det hem! Och jag är nöjd.
 
Tänk att jag nu ska leva mig in i alla dessa uppgifter vi får i skolan, planera, fundera och göra presentationsmaterial men aldrig få förverkliga...i alla fall inte nu, morr och gruff. Det kommer bli lite tufft det där. Eller så slutar det med att vi har ett rum i varje tema!
 
 
Någon som blir sugen? Jag blir! Arbetar nu med den slutgiltliga presentationen av mönsterplanschen, detta fantasivardagsrummet kommer bli jättebra! Skulle vilja se det i verkligheten!
 
Godnatt
en

Min vrå, kamera och vad en bukett ifrån trädgården kan göra!

Kategori: Inredning

Det är semester, kanske inte direkt sommar, det kunde absolut vara lite mer sol och värme för min del! Min chef hävdar bestämt att jag bor på fel sida om landet..hmm, ja, ja, så har det i alla fall blivit. 
 
Projekt finns det gott om, mannen byter panel på garaget och jag har stenhårt gått in för att få iordning på min vrå. Däremellan var jag i trädgården och plockade blommor, vad det kan göra för själen! Bilden är dessutom tagen med min nya kamera, jag är glad!
 
Tavlan med möllan på bilden, ett loppisfynd. Jättefin tyckte jag, kanske jag kan få till en bättre bild....återkommer med det.
 
I vårt liv har vi en assistent, en fransk bulldog. Han gör allt för uppmärksamhet och ligger troget ofta vid mina fötter. Just nu ganska högljutt sovande. Han heter Malte och är helt underbar! Bilden är tagen med min nya kamera, jag är glad!
 
Min vrå, nästan klar! Fåtöljerna var inte så lätta att klä om som jag hoppats, men nu ska jag ta tag i det eländet igen. 
Om tid funnits är jag nog tvungen att gå en fotokurs.....hmmm, men övning ger ju färdighet så stå ut med min amatörmässiga fotografering. 
 
//Trevlig eftermiddag
 
 
 

Modul 3, barnrum, och nattsudd!

Kategori: Arkitektskolen for indretningsdesign

Nu är Modul 3 läst och förmodligen förstådd:=) Arbetet med inlämningsuppgifterna är påbörjade, ja det känns bra! Men jag har lite problem med bilder, är det någon som läst någon liknande utbildning (inredningskonsult) som har någon genial lösning på att få tag i högupplösta bilder? Bra presentationsmaterial som dessutom gärna ska stämma överens med tanken med presentationen... 
 
Jag köpte en kamera! Så nu får jag väl åka runt som en tok och ta egna bilder!
 
En av våra uppgifter är en mönsterplansch till ett tidigare presenterat möbelförslag till ett barnrum, väldigt roligt! Mitt barnrum är inspirerat av en artikel i Hus & Hem ifrån februari i år. Är det inte bara inspirerande? 
 
 
Lägg märke till fotbollsplanen av konstgräs i taket, super häftigt!
 
Surfar som en galning nu för att hitta material till mina inlämningsuppgifter och gissa om man hittar grejor. Svar, ja verkligt fina uppslag, se på denna tvättstugan, vad tycker du? Jag hade själv kunnat skänka bort min imorgon! 
 
 
Visst är det fint? Och i anslutning skulle jag ha byggt en "walk in closet" för hela familjen! Det har denna familjen säkert gjort, tror jag:=) 
 
Nog för inatt, godnatt!