MadFab Interiör

Vår vrå, inredning, livet & härligheten!

Höstens vill ha lista!

Kategori: Inredning

 
Vårt sovrum behöver en ny touch! Hittade denna fantastiskt fina sängkappa på ellos, den är definitivt tillsammans med det virkade överkastet  med på "vill ha listan" i höst.
 
 
 
Varför kan jag aldrig bara vara nöjd!? Alltid är det något som jag känner att jag måste fundera över, något som måste göras om eller läggas till, för jag gillar ju det! Nu är det tvättstuga som ventileras i mitt huvud, eller kanske vi borde köpa en gård!?
 
Och så är det ju dem lite enklare sakerna som ett soffbord, jag har hittat vårt soffbord!
 
Ja, så måste det nog bli!
 
Godnatt, sov gott!
 
 
 

Mönsterplansch - vardagsrum

Kategori: Arkitektskolen for indretningsdesign

Arbetar med mitt vardagsrum! Har varit inne på tidigare att man ju måste våga, vad tror ni om en fondvägg? Bara en liten bit vägg, visst är den fräck! 
 
 
Fantastikt rolig på en liten vägg! Tillsammans med rustika och härliga möbler, tror nog att det blir en lite utflippad inlämning den här gången.
Ett teakbord ifrån Mio, visst är det härligt!? Under ska jag ha den här fina mattan för att rama in matplatsen. Tänkte först sänka taket med en rund kupol och fylla med taklampor.., men jag tror det får bli en matta.
 
Två stora massiva fina skåp som ska fyllas med porslin och dekorativa saker. 
 
På tal om alla dekorativa saker som måste till, så kommer här ett axplock. Känner mig nöjd! Nu ska detta bara presenteras på ett smakfullt sätt. 
Minst tre sådana lampor, med minst två av dem största, kul att arbeta utan budget! Det tillhör nog snart det förflutna känner jag på mig. 
 
Ha en inspirerande dag och kommentera gärna livligt!
 
//Linda med assisterande Malte
 
 
 
 
 
 
 

Häftigt golv och en sänggavel!

Kategori: Hall

Godmorgon, en härlig orörd vecka framför sig. Tog ett besök i bloggsfären för att finna lite glädje, och ja, precis som alltid hittar man något härligt. 
 
 
Vilket golv! Bilden har jag lånat hos en jätte trevlig blogg http://mittgronalillarum.blogspot.se/, fullt med inspiration! Man blir så glad när folk vågar, lite avundsjuk också..
 
 
Ett DIY tips till sänggavel, också denna bilden ifrån en av Carola Erikssons bloggar, http://nyatrender.blogspot.se/search/label/MIDBEC. Tapeterna som används är ifrån Midbec. 
 
Ha en trevlig måndag!

Ny katalog ifrån Stoff & Stil, vilken inspirationskälla!

Kategori: Barnrum

Igår när jag kom hem låg den där! Katalogen ifrån Stoff & Stil, för mig en stor inspirationskälla. 
 
 
Alltid härliga kontraster av mönster, färger och inte minst mellan råa kalla material tillsammans med jätte fina textilier! 
 
 
Härlig bild, så enkel!
 
 
Och jag som är en "sucker" för ugglor, kolla bara in tyget i rullgardinen! 
 
 
Mer fina bilder, i härliga miljöer.
 
 
Min favorit, blir man inte bara glad!
 
 
I den nya katalogen finns band man kan klä en vanlig elkabel med, mycket dekorativt och fiffigt!
 
Rekommenderar er att beställa katalogen. 
 
//Lev väl
 
 
 
 

Vårt bröllop - Del 2

Kategori: Familjen

Nu var det dax igen, tyvärr hittar jag inte alla bilder jag tänkte att jag hade. Det är väl typiskt, hur kan man missa att fotografera ett ställe som har en bäck synlig igenom under huset? Det borde vara straff på sådant.
 
Nog om det, idag har vi varit på vår nya ridskola. Jag, Madicken och Fabian vår stalldräng! Underbart stall har vi hittat, eller rättare sagt blivit tipsade om Miagårdens ponnystall! Jätteroligt!
 
Vårt bröllop - del 2
 
Att åka något fint fordon till eller ifrån kyrkan var föga intressant för mig, tills jag fick nys om Helsingborgstrafikens museiförening. Titta vilken buss med tidsenlig chaufför vi hyrde! Visst är dem fina?
 
Iväg åkte vi alla tillsammans mot Wallåkra Stenkärlsfabrik!
 
Och så har vi ju bruden, mig! Min klänning, jacka och förstås min brudbukett!
 
 
Anna Westergren på Skills gjorde mitt hår och som vanligt blev det långt över förväntan!
 
 
 
 
Godnatt, sov gott
 
//LInda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tårtor som konstverk!

Kategori: Familjen

I lördag var vi på kalas hos min bror, vars dotter fyllde 11 år. Min mamma hade då genom en arbetskamrat köpt en tårta, ett konstverk! Så fin! 
 
Här följer lite exempel på konstverk Linda Bak har gjort. Ni hittar henne på http://baklinda.blogspot.se

Jag var i för sig mest betagen i hur fin tårtan var, men den var också fantastikt god! 

 

Jag pratade ju tidigare idag om bröllop!
En av mina favoriter, tror flickan som fyller sju älskar delfiner!
 
Bara en till...
 
 

Ett tårttips ifrån mig

//Linda

 
 

 

 

 

Vårt bröllop - Del 1

Kategori: Familjen

Vilken efterapning, ja det är precis vad det är! Blev så inspirerad av Tant Johannas reportage om sitt eget fantastikt fina sommarbröllop. Se själv alla fina bilder på http://lovelylife.se/tant-johanna
 
Mitt eget bröllop är en av dem arrangemang jag är mest nöjd med, vi hade en fantastisk dag. För er som ska gifta er nu till hösten, kanske ni kan finna ett tips eller två! 
 
Jag letade själv mycket inspiration på nätet då jag inte ville ha ett traditionellt utseende på vårt bröllop. Kanske vårt kan ge er kreativitet och nya idéer. 
 
Vi gifte oss i Bjuvs kyrka 2010-10-30. Snart tre år sedan, gud vad tiden går fort. 
 
Varken jag eller min man har många släktingar vilket gjorde att vi inte var så många, 30 st gäster, mestadels vänner. Att vi inte var så många möjliggjorde att vi kunde ha festen på vårt förstahandsval Wallåkra Stenkärlsfabrik, vilket underbart ställe att hålla bröllopsfest på!
 
 
Temat för vår dag var romantik, dåtid, och industri, kontraster mellan råa material och spets. Och, vad nöjd jag blev!
 
 
"Wallåkra Stenkärlsfabrik" - krukor och krog i naturreservat.
 
När vi kom ifrån kyrkan möttes vi här av marschaller längs gången ner till krogen och krukmakeriet. Väl framme stod stora eldfat och vi serverades en varm härlig drink av äpplemust i kärl ifrån krukmakeriet. Detta var höst romantik i kvadrat!
 
 
Under krogen flyter en å som är synlig genom ett glas i golvet, foto kommer inom kort! 
 
 
Min brudbukett ville jag i huvudsak skulle andas dåtid och romantik. Ljung hör hösten till så det var blomman jag valde. Leverantör blev en jätte duktig tjej som driver Madame Plantier. Det är väl roligt när man träffar människor som direkt förstår vad man vill ha trots att man bara beskriver en känsla!
 
 
Även här kommer fler bilder på alla fina detaljer.
 
Fortsättning följer..., med meny samt layout, brudklänning, barnen, kyrkan och inte minst, vårt färdmedel! 
 
Ha en fantastisk måndag!

Tjejshopping!

Kategori: Familjen

 

 

 

 Det är tjej shopping i helgen! Inför Madickens skolstart och tänkte vara förberedd, för nej allt ska inte glittra. Googlade därför för att se var vi skulle styra kosan för att undvika allt "bling". Fann denna otroligt fina skolväska bland andra tuffa saker till barnen, värt ett besök http://www.gooeybrand.com/! Kolla bara in den lilla krabbväskan!

Trevlig helg